Lyst på tipp-topp inneklima i stallen – hørt om ionisering?

Luftrensere som ioniserer lufta fjerner både bakterier, soppsporer og gasser / lukter i stallen. Det høres nesten for godt ut til være sant, men dette er nøye testet og utprøvd teknologi. Dette gir et svært gunstig inneklima for hestene såvel som for menneskene som oppholder seg der.

Ionisering forebygger luftveislidelser og tar vare på hestens helse. Dette er spesielt viktig i prestasjonsmiljøer, og teknologien er allerede tatt i bruk i galloppmiljøet og blant veterinærer.

AIRCARE 30 LUFTRENSERE ser ut som lamper og kan enkelt monteres på veggen eller i taket.

11700793_1624158594528295_4078548541227388469_oAirCare - svart

 

Veterinær Julie Rølie og hovslager Kjartan Aglen har installert Biozone luftrensere i sin stall og sier følgende:

«Vi ville prøve disse luftrenserne for å få et bedre inneklima i stallen, spesielt i den kalde årstida når viftene ikke kan gå for fullt».

Stall-bilde 3 Stall-bilde 2 Stall-bilde 1

Bilder: Fra stallen til Julie Rølie og Kjartan Aglen, der har de installert Biozone Aircare.

I Biozone – serien finnes også en annen type som er egnet for stall / veterinærklinikk. Det er Biozone POWERZONE. Denne er portabel (kan bæres rundt) og brukes i hovedsak for sanering av bokser el.l hvor det har vært syk hest eller andre kilder til uønskede forusensninger i kortere perioder. 

AirCare - svart

VETERINÆR BJÖRN BECKMANN V. ATG HESTEKLINIKK, SKARA (jobber nå v. Bjerke dyrehospital) , sier dette:

”Vi har köpt en PowerZone luftrenare som vi använder när vi misstänker att vi fått in ett smittsamt fall.
Vi renar efter undersökningen både mekaniskt och med BioZone genom att låta vår PowerZone gå under natten efter undersökningen/behandlingen av hästen. Vi ville ha något som ytterligare reducerade smittrisken efter vår mekaniska rening.

Innan vi köpte luftrenaren gjorde vi en egen test. Vi tog två kulturplattor som vi infekterade. En platta fick stå framför luftrenaren från BioZone och den andra för sig själv. I plattan nära BioZone växte ingenting, medan i den andra växte mycket bakterier.

Vi har också använt BioZone i kylrummet där vi förvarar avlivade hästar, för att få bukt med lukterna.
Det har fungerat bra! Vi använder också renaren när vi haft föl som kommit till oss med diarré.”

Björn Beckman, ATG:s Hästklinik i Skara

Sånn virker de:

Luft som passerer gjennom en enhet eksponeres for intensivt bakteriedrepende UV-lys som bryter ned organiske forbindelser. UV-lysets spesielle bølgelengder reagerer med en katalysator (aluminiumdioxid) og skaper, av gassene i syren og vannet i luften, en rennende plasma som dreper bakterier, virus, muggsporer, reduserer VOC (flyktige gasser) og nøytraliserer dårlige lukter. Den ultrarene luften, blåses siden tilbake ut i rommet og bærer med seg den rennende fotoplasmaen som finner og uskadeliggjør skadelige forbindelser (på molekylnivå) i alle kroker.

Sammenlignet med passive luftrensesystemer, som filtrerer bort smittestoff og forurensninger ved hjelp av en vifte, er et luftrensesystem basert på plasmateknologi mye mer effektivt når man vill rense luften i ett helt rom eller stillestående luft som man ikke får gjennom et filter.

Dessuten fungerer luftrensesystemet som er basert på plasmateknologi kontinuerlig ettersom de ikke blir dekket av smuss og ikke krever bytte eller rengjøring av filter. Dette er miljøvennlige produkter som anvender seg av syre-og vannmolekyler i luften.

Teknologien lader om luften fra et overskudd av positive ioner til negative ioner.
Før et tordenvær er luften fylt med mengder av positive ioner. Tordenvær er en av flere måter naturen bruker for å komme i balanse. Når det tordner frigjøres en stor mengde negative ioner. Når negative ioner tilføres i innendørsluften, dras de luftbårne forurensende partiklene mot hverandre og blir derfor alt for tunge og ramler ned til gulvet. Dermed fjernes de fra luften og havner ikke i kroppen via vårt lungesystem.

Se produktene her:

Biozone Aircare 30

Biozone Mini Powerzone