Fem gode grunner til å møkke hestebeitet - Smartstables

Fem gode grunner til å møkke hestebeitet

Tungvindt? Ja, kanskje det, men det er mange fordeler med å ta en runde på beitet å få opp møkka. 

Her er fordelene slik vi i SmartStables ser det:

  • Parasitter spes ikke like raskt. Mange parasitter har et stadie  hvor de lever i hestemøkka, fester seg så i gress og blir spist igjen av hester.
  • Beitet holder lenger. Når møkka fjernes hver dag skrumper ikke beitet like fort inn. Hestene får dermed tilgang til mer av gresset som ellers vill være dekket av møkk. Nytt gress vokser også enklere frem.
  • Færre fluer. Fluer legger egg i møkka og det tar ikke lang tid før disse klekkes og det fører til mye mer fluer som plager hestene på beitet.
  • Unngå at del av beitet brukes som “do”. De delene av beitet hvor det blir mest møkk, vokser det gjerne opp stivt langt gress, som hestene ikke vil ha.
  • Du får sjekket hestene samtidig. Når du går møkkerunden får du tid til å studere hestene og hilse på de. Da kan du oppdage om de har fått rifter, mistet sko, er plaget av fluer mv.
  • Du kan oppdage giftige planter. Du blir kjent med alle delene av beitet, og oppdager raskere planter som er farlige for hesten.

Dessuten er det ikke så aller verst jobb å bare lunte rundt i hestebeitet noen ganger i uka og kikke på de fine dyra, spesielt når det er fint vær. Det synes i alle fall Torhild i SmartStables – på bildet!

Det skal sies at ikke alle beiter egner seg for møkking, men er de begrenset store og i nærheten av bebyggelse, så er det lurt.

Ha en fortsatt fin sommer!